Jedną z najlepszych
rzeczy, które doświadczamy wiosną i latem jest mnogość świeżych owoców i
warzyw, dzięki którym można poeksperymentować w kuchni oraz jeść lekkie i zdrowe
potrawy. Szukając inspiracji na blogach kulinarnych znalazłam ten, jedynie z
pozoru skomplikowany, przepis na cukinię faszerowaną świeżym szpinakiem,
pomidorami koktajlowymi i cebulą, polaną domowej roboty sosem pesto.
Podejrzewam, że nie wyszła mi tak smaczna, jak zakładali autorzy przepisu, ale
i tak zdecydowanie polecam wszystkim osobom lubiącym to warzywo. :)
Link do
przepisu:
The abundance of fresh fruit and vegetables is
one of the best things that happen to us during spring and summer. Thanks to that
it’s possible to experiment in the kitchen and prepare light and healthy meals,
Searching for some inspiration on culinary blogs I found this recipe for a
stuffed zucchini with spinach, cherry tomatoes & homemade walnut pesto (no
worries, it only looks complicated, in fact it’s quite simple). I guess that my
version of it wasn’t as tasty as the one prepared by the authors of the blog
but I still strongly recommend it to everyone who likes this vegetable. :)
A link to the recipe:
Xo Xo, Anna
No comments:
Post a Comment